fbpx


Kids & Teens

CrossFit is voor alle leeftijden!

CrossFit is voor alle leeftijden! Ook voor kinderen en tieners. Zo leren ze om te gaan met sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen.


CrossFit Kids
is voor kinderen van 7 tot en met 10 jaar. Het is geen vereenvoudigde manier van CrossFit maar een programma speciaal ontworpen voor de ontwikkelingsbehoeften van deze doelgroep. Hierdoor willen wij het zelfvertrouwen van het kind stimuleren en zorgdragen dat het kind spelenderwijs meer en beter leert bewegen.

CrossFit Teens is voor kinderen van 11 tot en met 14 jaar. Deze vereenvoudigde manier van CrossFit leert kinderen op jonge leeftijd een goede basis te creëren voor een leven lang gezond bewegen. Door middel van deze lessen zal het kind een betere houding, sterkere spieren en een betere botstructuur ontwikkelen.

Emotionele voordelen

CrossFit is qua emotionele ontwikkeling vergelijkbaar met andere sporten. In het programma werken we met kinderen aan sportiviteit, leiderschap, teamwork, luistervaardigheid, zelfdiscipline en omgangsvormen. Dit zijn allemaal vaardigheden die kinderen zullen helpen in een succesvol later leven.

Daarnaast is er een merkbaar verschil in het zelfvertrouwen van kinderen die CrossFit doen. Als hun lichamen fitter worden en zij hun capaciteiten uitbreiden, worden kinderen actiever en minder onzeker in andere atletische situaties. Tot slot zijn er ook kinderen die gewicht zijn verloren dankzij CrossFit. Dit resulteerde in een grote verandering in het lichaamsbeeld en gaf een boost in het zelfvertrouwen. Dit is vooral belangrijk in de pre-tienerjaren.

Fysieke voordelen

CrossFit is effectief voor kinderen vanwege de verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen, atletiek tot dingen als gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels die zij opdoen tijdens de les. Hoe meer kinderen worden blootgesteld aan allerlei verschillende disciplines op vroege leeftijd, des te meer neurologische aansluitingen kunnen ze ontwikkelen. Deze aansluitingen zullen zij voor de rest van hun leven behouden waardoor ze de basisbewegingspatronen van de mens beter gaan beheersen.

Kids & Teens Abonnementen

crossfit-kruis-wit

Basic

(1x per week)

€ 30,-

(per maand)

crossfit-kruis-zwart

Premium

(2x per week)

€ 45,-

(per maand)

Gratis intake


Plan een vrijblijvende intake voor meer informatie over trainen bij CrossFit Blue Label en persoonlijk advies. Maak een afspraak met Eric via 06 14 66 45 34.
Bel Eric

This will close in 0 seconds